The KINGS

*Поради големият интерес към Джико реших да се захвана с други подобни проекти свързани с Дракона и Биг Бенг. Надявам се да ви харесат и те.
П.С . Сладкиша съм го запазила за последно. Търпеливо прочетете всичко няма да съжелявате.

И тъй като ще пиша за тези хора искам първата публикация да е въвеждаща и да ги опознаем. В интернет е пълно със сайтове, които са направили представяне на момчетата повечето от вас също сигурно са се заинтересували и са прочели по нещо, затова ще гледам тук максимално да се опитам да избягам от еднаквото и да ви представя Биг Бенг по малко по - интересен и забавен начин. Предварително ви предупреждавам, че това може да е малко по -дълго и се надявам да не ви доскучаее докато четете.
И ето, че пред вас за Кралете на Кпопа в Корея - Биг Бенг


Охх.. толкова много има да се каже за тях, че не знам от къде да започна, но нека главно да започна от това, че Биг Бенг са Южно Корейска кпоп група, състояща се от 5 талантливи, влюбени в музиката момчета.Те имат собствен стил, който бързо налагат в Корея, след което стават известни не само в цяла Азия, а също и в Европа и Америка. Но в тази публикация няма да ви занимавам с музикалните им успехи, а ще ги разгледаме и петимата по от близо. Нека започнем..
G DRAGON

Дракончето ни е гений става ли въпрос за музика и е роден през 1988г. Истинското му име е Kwon Ji Yong от където идва и сценичното му име. Yong означава дракон и решават вместо да ползва оригинала да е на английски, пък щом са почнали, защо и Ji не го направят G нали още по- яко. И накратко GD или както той се самоопределя Gold and Dimond's boy. Вижте го само колко е остроумен.
Страх ме е, че няма да се сдържа и ще напиша сумати страници само за него, защото както може би сте забелязали той ми е слабост.
За него толкова много могат да се напишат, но на започнем с това, че той е главният мозък на Биг Бенг. Пише текстовете на песните си има доста добри продуцентски способности, танцува добре и работи много. Има интерес към модата, даже го наричат модната икона на Корея. Има собствено виждане за заобикалящия го свят. Всичко, което облече за един месец става тред в Корея.

"Аз още от самото начало принадлежа на тази индустрия" - това са думите, за които бихте си помислили, ако се върнете назад и погледнете участията му в разни телевизионни предавания. Цял живот не е имал друга мечта освен да пее и танцува.
Ето малкият Дракон от едно предаване, в което е участвал, като малък.

Първата компания, която забелязва бъдещият крал на кпопа е SM, но Джито ги напуска, защото това което той иска да прави и айдолите, които "произвеждат" SM се различават. Малкото Драконче не иска да става "сладникав" айдол, а иска да е рапър, заради което прекратява връзката си със SM. Не се отказва от мечтите си и се присъединява към YG. След много години на тренировки и обучение най - накрая през 2006 заедно с групата си Биг Бенг прави своя дебют.От тогава до днес все повече напредва, подобрява и развива музиката, която прави. Също и феновете му нарастват с всеки изминал ден. Няма смисъл сигурно да ви споменавам, че е най - много следваният в социалните мрежи корейски изпълнител.
Ако за него кажем, че е машина за пари няма да е грешно, защото е един от най - богатите айдоли в Корея. Освен, че печели от правата на песните, които е писал, също така има собствена марка линия дрехи. Още през 2009 соловият му албум е станал най - продаваният албум в Корея. След това с ворият си албум минава собственият си рекорд. С третият и четвъртият се случва същото. Даже за четвъртият всичко все още ни е прясно в съзнанието заедно се вълнувахме и наспамихме яко групата във фейсбук. Перфекционист е и даже си мисля, че има някаква мания на тема контрол.Такъв гений е, че по - супер лесен начин ни предоставя посредством песните му това, което му се случва или това което чувства, мисли и т.н. Хич не го бърка да се похвали, също и да постави на мястото си злобарите, които се опитват да го спънат по пътя към върха използвайки песните, които прави.
Всички го знаят, като най - лудият член на групата. Преди да излиза на сцената преди концерти си крещял в бекстейджа. "Влюбен" е в Рианна, даже сам си го признава в туитър

Сега след Джикото няма как да не спомена това, че и Кико  е голям фен на Рианна. Даже влезте й в профила от MET Gala има снимка с Рианна. Също я имаше в кадри където папараците снимат Рианна и Кико е отстрани и я снима с телефона си.
Като си говорим за Дракона няма как да не споменем, че като носни кърпички си сменя *не няма да кажа жените* - косата. Той е първият айдол, който боядисва косата си в русо и русият свят става тренд в цяла Корея. Дотогава други не са се осмелявали, защото както знаете азиатците са  с много тъмна черна коса до един. Даже в едни фенсайтове фенките са пишели " Аз докато 2 пъти се среша, той вече е с нов цвят, нова прическа"
Това са само част от всичките му "опити" с косата

Също обожава татосите. Даже не мога да ви изброя колко са май минаха 20. Всеки един татос носи различно значение за него. Харесва нощния живот и знае как да купонясва. При него няма едно -две големи направо си налива теклата от бутилката в устата. И сега ако се замисляте добре де, като е толкова успешен, богат и си прави кефа, кво по - хубаво от това. Не е точно така, защото живота му не е чак толкова розов и без проблеми. Премина през какви ли не трудности и скандали и със зъби и нокти достигна това място, на което е сега и продължава да се изкачва на горе. Но за пътя му към славата и успеха и проблемите, с които са се появявали на пътя му ще говорим в следващата публикация.Колкото и да напиша няма да е достатъчно да ви разкажа, за този невероятен Дракон, но спрем за сега до тук и да минем към Слънчо.
Teyang

Истинското му име е Dong Yong Bae и прави дебют с името Теянг, което означава слънце на корейски. Аз лично смятам, че Теянг много му допада особено, като се усмихне става много сладък. Той е главен вокал и главен танцьор в групата и до последно си заслужава титлата главен, защото притежава такъв невероятен глас, че като си го пуснеш да го слушаш няма как да не те омая. А за танцьорството старшия JYP, който се води за доста известен танцьор в Корея за времето си щом го призна, за най - добрият танцьор в момента в индурстрията. Когато двамата участваха в Инфинити челъндж. Разбрах, че Теянг свирел много добре на пиано, не знам защо, но от малка винаги съм си мислела, че момчетата свирещи на  пиано са доста романтични. Може да е истина може и да са мои заблуждения ама Теянг май си е. Поне така за него говорехе в Радио стар, като стана дума за него и приятелката му Мин Хьо Рин. 

И без това е казал, че е ако не беше дебютирал с Биг Бенг искал да стане пианист. Двамата с Дракона са много добри приятели още от детството. Започнали са да тренират заедно, даже знаем, че нашият сладък Дракон се беше изнервил, че ще дебютират 5ма, защото той в началото все си мислел, че с Теянг ще са дуо. Даже този големият татос на Джито където пише forever young Джитката каза, че в началото мислел да го направи forever youngbae, но Теянг бил против и затова останал само forever young

Слънчо също до сега официално е единственият член на групата, който не се е забъркал в накакъв скандал. До скоро бяха двамата с ТОП, но баткото даде фира.
TOP

ТОП е най - трудният от групата, който мога да опиша, защото е много, много странен. Не се залъгвайте, че изглежда толкова сериозен и студен на снимки, всъщност ако се отворят предавания с негово участие веднага си проличава какво бебе е. Понякога има странни поведения, но като си свикнеш с него даже почваш да му се радваш.
Той е баткото на групата. И ние повече го знаем с специфичният му глас и рапа, който прави. Но специално внимание мисля, че трябва да се обърне на танцувалните му умения. В това отношение 100% няма 2ри, като него. ТОП се познават с Дракона от малки. Топчо е бил доста добър с беатбокса и рапа и по предложение на Дракона се явява на прослушване във Уайджи. Да отбележа, че в сравнение със сега тогава е бил доста пълен и се въртят разни слухове за приемането му във фирмата. Едното е, че за прослушването в срок на 20 дни свалил 40 килограма. Второто е, че са го дискалифицирали заради теглото му и той се нахъсал отслабнал и се върнал накарал ги да го приемат. Не можем да сме сигурно какво точно е станало, но наистина е ясно, че той още от малък си е бил доста упорит и щом си науми нещо стяга се и го постига.

Той е актьорът в групата. И според мен е най - странният. Знае се, че не обичал да си показва тялото. Даже пред момчетата. Винаги е много облечен. Феновете казват, че " най - голо" са го виждали по тениска. И веднъж за един филм се беше снимал без връхна дреха. И момчетата от групата в едно интервю го базикаха, че ако искаш да видиш ТОП без тениска трябва доста да плащаш преди това.
Надявам се в момента всичко да е наред около него. И след време, като всичко се забрави да се завърне по - бляскав от всякога.
DAESUNG

Взимам си думите назад. ТОП не е най - трудният за описване. Десонг мисля, че е по - труден, защото е като затворена кутия. Той е единственият, който ползва собственото си име за сценично. Мисля, че името му означаваше успех, ако не се лъжа. Той е човекът, който най - малко е обучаван преди да дебютира с групата, но притежава такъв талант, че дори и Ян Хьон Сук, който се слави с това, че не хвали почти никой, го хвали Десонг в преддебютния филм, който снимат за момчетата. В началото много били против него след като дебютира дабютира, като айдол, защото не е толкова красив според корейските стандарти. Както може би и вие сте забелязали в Корея за да станеш айдол не е нужно да можеш да пееш или за да станеш актьор не  е нужно да имаш актьорски качества и да можеш да играеш. Там важното е да си красив, ако си красив всички врати пред тебе се отварят, също така нали трябва да умееш да се продаваш.
Неговата история е малко по - различна от на другите. Още в гимназията отива ей така на прослушване на Уай Джи и омайва всички с гласа си. Одобряват го, но има един проблем- баща му. Той е напълно против мечтите на сина си да стане айдол. Баща му иска Десонг да продължи с училището и да има друга професия. И все пак той за да угоди и на баща му и на себе си не остава с останалите трейнита в едно общежтие, а се прибира вкъщи, като сутрин ходи на училище и след училище ходи на обучение в Уайджи трейни центъра. Все едно върши две работи едновременно. За 4 месеца успява да гарантира името си сред хората, които ще дебютират, като Биг Бенг. Както знаете Джито и Теянг са първите ясните другите учителите и самият Ян Хьон Сук ги коментират и ги подбират. Докато преподавателите са се карали, за разните там трейните всички по отношение на Десонг са били на мнение, че задължително трябва да е част от групата. Баща му до последно е бил против даже в преддебютния филм, като го питали нещо казал " не ме питайте за този" и им затворил вратата.
Има уникалната специфична усмивка, такава заразна една и ти се усмихваш с него. И нека си дойдем и до сладкиша, за който писах в началото.
SEUNGRI

Тази шматка съм си я запазила за накрая. За мен той е най - забавният член от групата. И като казвам шматка баш си е шматка до последната буква на думата. Много е цапнат в устата. Едно време си мислех, че нарочно се изпуска смисъл, че го прави умишлено ама май не е така. Квото му е на сърцето му е в устата. Толкова много материал има за него, че нещо взех и аз, че се развълнувах. Той е макнето на групата, роден е през 1990 година. Истинското му име е И Сънг Хьон, а сценичното му име Сънгри означава победа*Победител*.  Тези, които знаят историята му знаят, че това име му подхожда идеално, пък тези които не знаят сега ще я научат. Той винаги е представен, като слабото звено на групата, но всички които знаят групата още от началото са наясно, че той се бори със зъби и нокти и с големи усилия си осигури последното място в Биг Бенг. Даже се говори, че в началото са го елеминирали, но в последните няколко месеца толкова големи услия и напредък е показал, че впечатлил доста Ян Сук, след което го приемат, като 5 член.  По принцип Биг Бенг е било пранувано да е 6 членна група, но за да има малко повече интрига шефа казва последните двама Сънгрито и другото момче той после дебютира със Бийст, че ще се състезават. Нещо от сорта на WIN и в крайна сметка или един от двамата ще спечели или и двамата ще си заминат.  Освен, че е работил супер здраво нашият Сънгри е много хитър. По принцип неговата силна страна са танците и всички от него за очаквали на последното състезание да представи перфектен танц, но той им прави удар под кръста, като пее балада. По този начин показва на всички, които смятат, че гласът му е на заден план, а повече изпъква с танци, че ток също може много добре да пее. Колкото и да плюян Сънгрито всички знаем, че без него Биг Бенг няма да е същият даже можеше да няма група. Защото в едно предаване разказваше, че в началото толкова до гуша им дошло на момчетата от толкова много работа и стрес и са запланували да избягат в чужбина и Сънрито ги издал на шефа, за доброто бъдеще на групата. Като заговорихме за предавания той е един от най - търсените звезди, защото може би е най - забавният и разговорлив. Даже другите от групата, като направят някакъв базик и всички се посмеят на него водещите го питали "Да не си бил на уроци при Сънгри?"

Както се вижда на снимката умее да забавлява всички. Водещите също се спукват от смях. След дебюта им, като видял лошите коментари във фен страницата им си направил профил и почнал да пише хубави коментари и да се заяжда с анти феновете. Със Сънгрито имаме нещо общо и двамата сме големи фенове на Дракона. Макар, че Дракона в началото изобщо не е искал Сънгри да се присъединява към групата му  после почват да се разбират.
Силната страна на Сънгрито в промоциите на Биг Бенг в Япония е, че знае перфектно японски и повечето пъти превежда и за батковците си. Той води концертите им и понякога и някои предавания на японски за групата. Но за английския му не мога да кажа същото, защото неговото не е инглиш, а е сънгриш ;д;д

Първо казва Are you want more? След което Теянг го поправя. Лошият батко Джи Ди не го забравя и вижте какви разговори се водят между мембърите и хора от екипа им в туитър.

ARE YOU WANT MORE!! :D:D:D
Прякорът му  е Панда,защото има големи черни кръгове под очите и лекарите са казали, че няма как да го оправят. Хем имал синузит хем черният му дроб бил слаб. Ем нормално то тоя само по партита го гледам сигурно се напива, като куче. Като сме казали Панда вижте какво той е публикувал за себе си

Голям фен е на Джъстин Тимбърлейк. Даже си призна, че като е много пиян се мислел за него.

Никога няма да забравя случките, като за първи път си отвори туитър. То не беше да пише на всички "Ей това съм аз, това е истинският ми профил. Отворих го да уча английски". Един по един си намери мембърите и приятели и им писа по профилите неща от сорта, че той е истински после им писа "Хьонг".Даже се скара на фейк профили "Ей ти фалшивият Сънри! Аз съм истинският. Защо го правиш това?Свали си маската". Писал на фенка, която имала негова сника за профилна "Ей тази снимка изобщо не ми харесва ... малко е тъпа". После "Никой от мембърите не ми обръща внимание. Ще се хвърля през прозореца". Даже си включил профила към allkpop и писал коментари под публикации, че той е истинският Сънгри. Даже отговорил и на една фенка "Ахх това нещо как работи искам да кажа на всички, че аз съм истинският Сънгри". Абе каквито се сетите глупости е направил. Споделям на снимки и със вас да се посмеете малко и вие.

 Даже феновете за базик почнали да правят клипове с песни, като използват туитовете му ето един пример

 Това за Сънгри сигурно стана много дълго, но ви казах той е голяма терца няма как просто набързо да го подмина. Има и още, но няма да прекалявам да ви занимавам мисля, че това е най най.

Надявам се да ви е харесало и скоро очаквайте следващата публикация, която ще е за Биг Бенг и за трудният път, който са изминали докато достигнат върха. Скандали и други трудности, които не са успели да ги спрат да осъществят мечтата си. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

5 момчета, 1 група - Пътят към върха.

5 момчета, 1 група - Пътят към върха II част