5 момчета, 1 група - Пътят към върха.

Здравейте отново :)
Още предната публикация бях дала сигнал, за това че ще следват още. Като въведения за тази публикация искам да ви кажа, че ще разгледаме хубавите и лошите моменти, през които са преминали момчетата и ще се опитам да ви обясня и покажа, защо наистина ВИПовете са толкова важни за тях. Както Дракона на последният им концерт, като група каза "Ако не бяхте вие нас нямаше да ни има". 
Биг Бенг са група, която сами правят песните си. Главно ги пише Дракона, но ТОП, Теянг и Десонг също понякога добавят техни неща, ако пасват към песента. Като казах, че Дракона ги пише не е само той поне доколкото аз знам той няма песен, която да е пуснал с напълно негов текст все я Теди ще я барне я някой друг. Но ако сте забелязали текстовете им не са някакви ей така да има колкото да стане някой хит. Усеща се пък и  с времето се вижда, че те с текстовете си разказват за това, което са преживели или преживяват. Даже и повечето им клипове не са някакви повърхностни, а крият доста неща в себе си ако човек успее да се вгледа и разгадае това, което искат да кажат. Затова специално ще разгледаме няколко техни песни с текстовете и клиповете им. Но разбира се не говорим за нова група. Те са стара група, която скоро ще си навърши 11 година и през цялото това време са пускали много песни, които няма как всичките един по един да анализираме. Ще е доста тежко за мен. ;д;д
На 28 август 2006 година Биг Бенг пуснаха първият си албум на пазара. Доста голямо внимание в този албум е обрала кавър песента This love. Maroon5 - This love Дракона я взима и си прави римейк на нея, като пише друг текст. Като този текст ни отваря вратите към преживяна от Джи Ди история.
Накратко в тази песен имаме главна героиня "J", в която Дракона е платоничната любов на Дракона. *Да отбележа, че Дракона и момчетата са признали, че песента е по истински случай* Но момичето си има приятел и не дава пас на нашия Дракон. Всъщност според мен си е баш класическа пуберска любов. Сигурно всички са имали 2ма-3ма, които са харесвали, като малки, а онези тъпаци са се правили на ударени. Да не отклоняваме темата.. 
  Разбира се веднага се разбра, коя е "J"истинското й име е  Kim Jinah. Даже тогава в интернет страниците са й дали прякора - "момичето, което притежава всичко".  А някои други в коментари са писали, че мацката хем е богата, красива и талантлива. Виж го ти Джито поне, като малък ги подбирал. 
А като се погледне текста на песента. Джито затова, че не може да прекрати едностранната си любов към нея нон стоп се наричал тъпак. 
Толкова ви писах за нея няма как и да не ви я покажа. Ето ви може би първата по така любов на Дракона "Джей"


 Той Джито, такъв текст е написал как да не я открият. В текста се пее "19 септември е твоят рожден ден". Мацката Ким Джина е родена на 19,09,1988 г. 

"Помниш ли? Когато минах покрай твоята къща онази нощ..
Ставах все по нервен докато държах дузина рози
Но противно на моите очаквания ти не излезе, а дъждът валеше
Чак тогава аз реших да те пусна. Явно в сърцето ти има друг."

Хвърлете един поглед и на клипа. Всичко става ясно. Даже ще ви го пусна със бг суб. Да видите целият текст
https://www.vbox7.com/play:de035d9354

По интересното е, че след 1 година след дебюта на групата, вече когато тази песен отдавна е на пазара. Дракона на 19,09  от Cyworld*това не знам какво е. Май някаква соц. мрежа тогава Корея,нещо като нашия импулс* акаунта си публикува следното: "919 Happy Birthday". Това накарало всички да си мислят, че Джито още си пада по тази мацка. 

Много пъти групата също са разигравали тази история по лайф участия и концерти. Ето един пример

Големи откачалки са. Към края Джито нещо прикляка към земята, а другите тръгват наляво, надясно да търсят "Джей". И даже й казват някакви неща 
Сънгри" Джей Нуна не бъди такава към Джи Хьон. Той страда много"
Десонг" Джей ти разбира сърцето му"
Теянг" Не е ли много грубо заради теб приятелите му да го наричат глупак?"

2009 са направили нова хореография на песента. И точно защото е било 19,09  от публиката са избрали някой с такава рожденна дата и е танцувал за нея. 

Дали още е жива? Какво мислите? :Д:Д А за това какво е станало с Джей. В интернет имало слухове, че е трейни в JYP, други пък пишели, че е в SM , а трети, че се занимава  с балет. И повече нищо не се появява за нея. И то нормално след 2009 и "появата" на Кико на всички очите се обърнаха към "Япония".
   Да минем към следващият албум на Бенговете. Той излиза само месец след първият. Води се албум, но е само един сингъл. Как ги наричат сега ? Сингъл албум, май нещо такова беше. Та този сингъл е Big Bang is VIP. Ако питате с какво този сингъл е специален и му обръщаме внимание отговорът е, че ние феновете а Бенговете от там си получихме името ВИПс. Песента започва с "welcome to the fantastic worl" - какво хубаво описание нали? Все пак кой от нас не се запали по фантастичния свят на Биг Бенг? Песента като я послушаш е все едно предназначена за усилията, които са полагали. здравата работа до сега и много за тези, които когато са излъчвали пред дебютния им филм са ги наричали "грозници, тези ли ще стават айдоли". 
Джито започва със силен рап, който гласи


"Хората говорят, казват, че съм кукла, че някой ми дърпа конците

Но какво знаят те? Аз се промених, така че помислете отново, хей
Не мога да спра, вече не съм сам
Има хора зад мен, които вярват и разчитат на мен,  моето семейство (Big Bang)
Вече не мога да спра, приятели (Big Bang)
Благодаря, няма за какво да се тревожите (Аз съм G.D)
Скоро, аз ще мога да докосна облаците
Благодаря, но не можете да ме спрете (Аз съм G.D)"


Вижте го вие още от тогава, когато не знае какво ще се случи и нищо за бъдещето му не е било ясно, той силно вярвал, че ще е на върха.  Нататък продължава така 


"Гледайте си работата, говорите толкова много, че ми става лошо

Защо въобще си правите труда?
Минаха рекордните шест години в създаването на това
Рискувах всичко за това, така че слушайте"


Прави ли ви впечатление, че те са такива и днес?


"Здравейте, приятели, какво ще кажете за външния ми вид?

Сякаш нямаше нищо друго за гледане"


И всичко започва след думите 
"Това е началото ние сме V.I.P"
След което казват, че феновете са много важни за тях и оттогава фендъма на Биг Бенг се казва ВИП. 
Следващата песен, за която ще говорим е песента издадена през 2007. За тази песен шефа Уайджи казва "Това е песента, която направи името Биг Бенг наистина БИГ"
Тази песен е приготвена от Дракона, като той си я направил за себе си и с мисълта, че ще я ползва в бъдеще в соло албум, но шефа след като я чул, решил да я пуснат, като песен на Биг Бенг, което много не се понравило на Джитката ама тогава няма какво да направи по въпроса. 
Песента за която става въпрос е "LIES"
Ако анализираме текста на песента в нея се пее за момче, което се разделя от момичето, което обича и после много съжалява. Твърди, че всичко, което е казал е лъжа и се самозалъгвал, но не може без нея и толкова много иска да се върне. 
* Една препратка искам да направя към Радио стар, където участваха бенговете и говореха за връзките си и Теянг беше казал, че хитовете са им благодарение на несполучливите връзки на Дракона. ;д;д Аз все повече се убеждавам в това. 
  Да се върнем към Lies по интересен от текста е самият клип на песента


Те по добре си знаят, но за мен песента, която прави Биг Бенг наситина БИГ е Хару Хару. И с текст, музика и клип те удря здраво в сърцето. 
Пускам ви тука клипа за да си го припомните 


След като песента става супер популярна в интернет започват да се въртят и пародии на клипа. Една от най - успешните е на екипа от предаването на инфинити челъндж. Зад тези две песни няма толкова пикантни клюки, тайни и т.н заради които да разтягам локуми и да става още по - дълга публикацията. Вече горе долу видяхте началото. За няма и година и половина станаха тотален хит. 

Сега да се пренесем и малко към частта, която е свързана с така наречените скандали на Биг Бенг. 

2009 г. Събитието на годината беше първият солов албум на Дракона, който Уайджи издават с големи очаквания за успех. Но със сигурност може да се каже, че не са очаквали главоболията, които им докара този албум. Ще кажете защо... 
  Ами защото още с издаването си песента Heartbreaker приплъзнаха слухове, че е крадена. Някои почнаха да твърдят, че прилича на песен на ФлоРида. Пускам ви клип да послушате и сами преценете дали има прилика.. 



Докато скандала се разрастваше. Двамата изпълнители се срещнаха и Флорида каза, че нямат общо ето всичко той сам си го каза

Докато при някои звезди скандалите са трагични. При Дракона даже от една страна му донесе повече успех. Даже така се завъртяха нещата, че на концерта на Флорида в Корея заедно с него направиха дует на Heartbreaker. Резултатът е малко трагикомичен ;д вижте го сами


Тъкмо да се зарадва малкият Дракон, че е отървал от един проблем идва следващ. След издаването на албума тръгва на турне Shine a Light. По време на това турне се случва друго и се заражда друг скандал. В албума му както знаете има друга песен Breathe, за който Дракона е измислих някоя по разчупена хореография, но нещо горкия докато ги мисли тия неща и се вижда години на пред, забравя, че е извествен и живее в страна, като Южна Корея, където морала знаете какво означава масово за хората. Няма да тръгвам да разказвам с думи хореографията по - добре вие сами вижте всичко с очите си. Макар, че абсолютно няма НИЩО в цялото това, но изглежда корейците са видяли проблем



Проблема толкова много се разраства, че чак стига до съд и пише, че ако Дракона го изкарат виновен могат да го осъдят на 1 година затвор, поради разврат или нещо такова. Следват извинения от Уайджи и Дракона. После Дракона прави изявление, с което малко поне успокоява ситуацията. В изявлението си говори за това, че от години мечтае за това да прави соло тур и все е мислел как ще стане по добър и как на макс иска да се раздаде за тълпата и нямал никакви лоши замисли. Но никой не го разбирал и където и да идел само го критикували. 
  Случаят се разгледал и Дракона се отървал и от това, но вече в Корея драстично нарастнало броят на хората, които не го харесват и са против него. Ако питате мен и това е само + за него. Защото за да си успешен не може всички само да те обичат. Трябва да имаш и хора, които те мразят. Защото те колкото и да не се усещат едни 30% на успеха се дължи на антифеновете, които само защото те мразят нон стоп те следят. Следят всеки твой проект за да видят дали ще се издъниш говорят за теб и пак по някакъв начин ти правят реклама. 
Докато се случват всичките тези глупости разбира се се дава почивка малко на работата на цялата група, но и за не се губят пари уайджито пускат соло албуми на Теянг и Сънгри, а завръщането на цялата група се осъществява чак през 2011 с Tonight, което завръщане е по - силно от предишните, защото този албум е много по продаван от предишните.

Разбира се в този албум пак има много качествени песни, но има една песен, в която Бенговете пак ни разказват как се чувстват. Макар, че не е много правилно да се казва песе, защото е интро, което е предназначено за представяне в началото. Името на интрото е Thank you&you не е ли много смислено според вас?
Малък тийзър към интрото

Да дойдем към текста
“Hey, hey, 2011
Hey! B-i-g b-a-n-g
Be T-h-e- b-e-s-t”
От Биг Бенг най - добрите се разбира с какво нахъсване са се подготвяли за този албум. 
И продължава..
"Аз съм добре. Благодаря! А ти? Ние сме добре. Благодарим! А вие? Всички се завърнах, ние сме на мястото, което трябва за да започнем отново"

Много добре се заканват да започнат отново и наистина този техен албум придобива страшна популярност, но  е за кратко, защото от тук насетне започват най - гадните време през кариерата им. Този пост стана много дълъг очаквайте скандалите, трудностите и гадостите в следващата част. 




Коментари

Популярни публикации от този блог

The KINGS

5 момчета, 1 група - Пътят към върха II част