5 момчета, 1 група - Пътят към върха II част

Следват неща, които не са много приятни нито за разказване нито за четене, но ние като сме си любопитни не ни дреме много. 
Старта на гадостите е през май месец 2011. Десонг участва в катастрофа, в която загива човек. Първо нека ви разкажа това, което той е казал
"31 май 2011 около 1:30 вечерта докато си карах градско една кола рязко смени лентата си, докато я гледах нея в последен момент забелязах таксито пред мен. Забих рязко спирачки, но нещо ми попречи, след което се ударих в таксито.Веднага слезнах от колата и попитах шофьора дали е добре, след което той ми отговори, че е добре, но малко по назад е имало някой друг". Какво всъщност става?
   Колата пред Десонг рязко сменя лента, защото на пътя лежи мотоциклетист, който е претърпял преди това някакъв инцидент и точно той е бил причината "нещо да пречи" на гумите на Десонг. Следователно нашият вокал направо си го прегазил без да се усети. 
Ето една снимка описваща ситуацията

Прави се разследване и е установено, че Десонг не е употребявал алкохол, а мотоциклетиста след изследване на кръвта в сравнение с Десонг доста си е пийнал. И това, че Десонг не е първият, който го блъска и че не е установено дали преди Десонг да го блъсне не е бил още тогава  умрял и единственото нарушение на Десонг е било, че на участък с ограничение 60км/ч той карал с 80км/ч. И поради липса на доказателства, че именно той го е убил съдът го намира за невинен. 
  Макар, че го намират за невинен после всичко е като черна дупка. Знаете го какъв е, а този случай е доста тежък товар, за такъв чувствителен човек, като него и както се досещате доста трудно го преживява.  Той сам си е казал, че никога не се е обиждал или наранявал от думите на хората, когато го наричат "грозен, тоя ли ще стане айдол и т.н.", но като видял в интернет, че за него се използва описанието убиец му било много гадно и тежко. 
"Знаех, че това, че съм убиец не е вярно, но това за такива лоши неща си мислех, даже си мислех, че може би щеше да се по - добре наистина да изчезна, както искаха всички"
Аз от тези, негови думи разбирам, че е положението е било много зле и той е бил готов да стигне до крайности. Дълго време не беше активен в събитията на групата и даже много се е страхувал, че заради него ще пострадат и другите момчета и като го питат "Какво си помисли, когато групата продължи активността си без теб" той отговаря със "Слава Богу". По онова време момчетата снимаха рекламен клип без него ето снимка усеща се липсата сега дори да не е и най - популярният той си има отделно място в сърцата ни.
Първо начално ядосаните родители на жертвата след време, като осмислят всичко даже са се видяли с него и са го окуражили да продължава с живота си и да излиза на сцена. След време и хората също започват да вярват в невинността му, но ако си мислите, че всичко приключва до тук - не. Ред  е на Дракона да се замеси в неприятности. 

2011 юни месец се появява новина, че Дракона  е привикан в полицейският участък за проверка за наркотици. В началото всички фенове се дигат е как е възможно техният Джи невероятен, единствен, добричък и т.н да го клеветят така и че това се прави само заради имиджа му на сцената, а той хич не е такъв. Но пък какво се случва, след взети проби там в едната не излиза нищо, но от тази с косата дава положителен резултат за марихуана. В началото той разбира се отрича, защото е сигурен, че не е ползвал марихуана, но после, като си помислил по - добре се сетил, че има една случка, която може да е причина за това. Аз много в неговата случка не вярвам ама ще ви разкажа да си решите вие сами за себе си. 
  Начи нашият Дракон по средата на май месец бил в Япония на концерт и след концерта на афтър парти. Мисля, че няма смисъл да ви обясня, че Джито цигари пафка яко и пие още по здраво. Та наш Дракон продължавал да си пийва яко на партито ... и да продължим според изявлението на Уайджи ... и някакъв непознат му подал "цигара". И видите ли видя, че Дракона си взел, че помислил, че този "някой" може да е фен и да не стане грубо от негова страна приел "цигарата" и почнал да я пуши. Но поради ефекта от алкохола не се е усетил, на време, но като е разбрал, че не е цигара я хвърлил в тоалетната. Дали? Шоуто става по - голямо, защото изявлението на Уайджи и това, което Дракона казва в едно предаване след това малко се разминава. По негови думи, поради това, че преди никога не пушил марихуана не е знаел вкуса й и не е усетил в началото, че пуши мара, но бил и доста пиян и си помислил, че вкуса е странен заради алкохола и я доизпушил. Никакви тоалетни няма в неговото признание. Тез Уайджи нещо лъжат, като дърти цигани. 
Това, че в другите проби не се е намерило нищо е било показател, че не се употребява често и че марата се е изчистила от организма, и според полицията е на около месец или малко повече. И затова правели задължително и с коса, защото някакви частици са се наслагвали там и не изчезвали веднага от където можело за няколко месеца назад да видял дали си пушил марихуана. 
Има някакво видео, което казват, че е телефонен разговор  със служител за случая на Джито


Такъв шум се вдигнал около този случай, че лешоядите веднага почнали с новините "Биг Бенг се разпадат" . Около случая на Дракона има много недоизяснени неща неща за мен. Как при положение, че тази група вече съществува от 5 години нито веднъж не са  се съмнявали в тях и не са ги викали за проби, а се случва баш, когато единият от групата е на ръба, а другият преди месец като е пушил. Ако си пуши редовно и те го знаят до сега какво? Правили си паса ли? Защо изведнъж решиха да тръгнат след тях всички? Кой има изгода от това? Самите Уайджи ли искаха да се отърват от тях или конкуренцията ги натопяваше? Каква е истината няма как да разберем. Вече 6 години щом не излезна наяве няма и да излезе сигурно. Но има друго, което ме кара да се съмнявам във Уайджи. Този случай се случва в юни, но се представя пред хората през октомври . След поява на новината Уайджито казват, че Джито е много депресиран и затова те ще го държат за известно време далеч от всичко докато се възстанови. Много загрижени нали? Хах да им имам загрижеността същите тъпаци, които уж толкова "Загрижени" без да им пука продължаваха с промоциите му юни, юли месец докато си бяха наясно със ситуацията. Не е ли съмнително и според вас? Едната "ръка" на групата е пред отрязване, почва проблем и с крака и може би Уайджи да се имали план вместо да излекуват "човека" да го убият и да не харчат повече пари. А преди да го убият да изцедат колкото могат още. Разбира се нищо от това за компанията може да не е вярно, но достатъчно много и в сериали и в реалния живот пример Ким Хьон Джунг виждаме как един артист забърка ли се в скандал или проблем първо собствената компания  гледа се отърве от него. 
   Колкото и лешояди да има, които кръжат около тях повече са феновете, които го подкрепят. 
Ако искате тези случки да ги изслушате от устата на Десонг и Джи Драгън си пуснете Healing Camp. Щом ги харесвате, като група според мен даже е задължително да се види поне веднъж.  

Колкото и гадории да се изпят върху тях, те не се срината, не пропаднаха, не се отказаха. Даже може да се, каже че след всяка трудност се преродиха, като феникс от пепелта си. През 2011 макар, че за тях беше толкова ужасна феновете за да им дадат сила запретнаха ръкави и гласуваха яко, след което ги избраха “Best Worldwide Act” на MTV Еurope Awards. Да не си мислете, че е била лесно постигната награда, защото в същата категория са участвали звезди световно известни, като Бритни Спиърс 
Това видео е заснето от момента на обявяването на участието им. Искам да привлека вниманието ви върху Дракона и главно върху косата му 


Защото в Корея имат някакво вярване, че когато си гузен, съжаляваш за нещо и искаш да се извиниш и започнеш отначало си подстригваш така късо косата.

Имаше още един случай, при който за малко един от групата да я напусне. Познайте кой? Ем батковците докато правят бели макнето няма да седи да гледа нали. Сънгрито си е познат, че си пада по мацки много. Даже другите от групата все го базикат "играч" ала бала ама според мен си е чист балък. 
Защото щом решава да си легне с някой да го прави ама да ги подбира малко, че една взела че го снимала в леглото, след което тези снимки не ги е запазила само за себе си. Нали трябва да се похвали, че Сънгри от Биг Бенг я е праснал. 
Все неприятни работи. Все пак в Корея нон стоп ни показват, че хората са с мислене, че може да спиш с някого само, след като се ожените сигурно е било голям шок за всички страшно "морални" хора там. 
Имаше голяма опасност да махнат Сънгри от групата. Известно време и той се покри докато се спре да се говори за неговите скандали. Какво точно стана и макнето остана в групата не се знае. Някои казват подкрепа от феновете други пък, че Дракона и Теянг са се застъпили за него. Но най - важното е, че Биг Бенг без Сънгри нямаше да е същото. 
После какво ли стана? 
2012 Биг Бенг се завръщат с албум в 2 варианта, първият се казва Alive, а вторият съдържа за бонус и песента Monster и се казва Still Alive. Самите заглавия са много смислени. Този албум съдържа в себе си много малки и важни детайли, като се хване от снимките, от текстовете чак до клиповете. Но нека започнем най - отначало - интрото :

"Все още жив х3
Може да изглеждам, като умиращ, но аз няма да умра
няма да избягвам погледите на другите и да се крия
Може би е очевидно, че пропадам към дъното, но още съм жив
Вече нямам какво повече да загубя, затова зарязвам миналото назад и исзкачам навън
Моето падане е много красиво сега 
Ще полетя към небето и ще съм свободен
В този момент аз съм жив, все още жив
Все още съм жив х3
Все още съм жив и живея този хубав живот"

Джито тука пак им е разказал играта. Направо им казва колкото и да се опитахте да ни заровите в боклуците, които хвърляте по нас, ние нямаме какво да загубим загърбваме всички простотии и изскачаме още по - високо към небето. 

Избрали са тема нещо тип заледени, а на другите имат кислородни маски, а на всичкото отгоре Джито на една от снимките е в окови. Снимките достатъчно добре "крещят" това, което момчетата искат да кажат на феновете и на всички останали. А това с маските как го разиграват? На техен концерт излизат на сцената в капсули и всеки държи кислородна маска. Феновете крещят и изведнъж момчетата махат маските. Всичко това искат да кажат, че символизира следното. ВИПовете са тука и не ни са нужни маски за да живеем, единственото от което се нуждаем са нашите ВИПове. 

Интересна идея, която носи огромен смисъл. Смятам, че добре пасва на Бенговете всичко това. Какво още според вас има в този албум, което може да се нарече важно за нас? - Една песен, която всички знаете. Една песен, което стана голям хит - Фантастик Бейби. Тази песен е способна да ни накара да танцуваме, като луди. А клипа и е малко объркващ и странен. Даже не малко, а много. На пръв поглед всеки може би ще каже фантастичен клип за фантастична песен, но има такива моменти и кадри в него, направо "говорят". 

В началото на клипа сме лице в лице с един бухал 
Според корейците *може и при други хора де* Бухалът символизирал злото, ревността, клеветата. Накратко в този клип символизира враговете. 
Но има момент този бухал отлита и с това се показва, че враговете вече не могат да ги наранят и раните, които са отворили една по една ще зараснат. 
Първите думи са тези, които Джито изрича и те са "Елате тук.. съберете се всички"
В продължението казва "ще направим едно парти".Смята се, че тези думи са отправени към ВИПовете. 

Табелата с надпис спрете музиката ясно се вижда
А тези хора, зад телената ограда се смята, че символизират антифеновете на Бенговете, които искат те да спрат да правят музика и да изчезнат 

Противоположно на това, тези с белите маски символизират ВИПовете 
Други моменти, които привличат вниманието са 
Хората с черни маски държат отбранителни неща, на които са залепени символи на виповете, които са зачертани отгоре, лепенки спрете музиката, спрете да пеете. 
А грима на Дракона и синината под окото символизират това, че е страдал и плакал много. 
След това се запалва огън и след момента със запаления огън виждаме Теянг целия заледен. Леда почва лека полека да се стопява и той почва да се движи. Огъня символизира подкрепата на ВИПовете. 
И вижте къде после се хвърля, този запален огън. На мен повече ми символизира на запалване на "войната" между феновете и антифеновете. 
След което тези с белите маски се опитват да преобърнат едно МПС с надпис спрете музиката. 
След което се появяват лицата на Бенговете с други маски, като това е описано, че тези маски показват, че те не искат да покажат на останалата част от света това какво чувстват. 

И нека започне войната 
След това на екрана се появява Джито а зад него фенове и антитата се бият. Това означава, че той е наясно кой какво говори и какво прави за него. 
На главата му ако забелязвате има шапка, която всички, които сте гледали исторически драми знаете, че тези шапки в Чосонско време се слагат от кралете. Пък и в началото на частта му казва "Кралят се завърна" 

Забележете, че тялото му е превързано, което сигурно символизира раните които е получил след толкова проблеми и скандали. 
След което Джито се изправя на крака и показва, че каквото и да стане той ще се изправи на крака и уверено ще стои най - отгоре на върха. 
След което се срещаме с ТОП, който май е в някаква галерия. И пише, че снимките зад него са на местата, на които е снимал продукции до сега. 
След което идва ред на Теянг, който го дават да медитира с ВИПовете. Казват, че това означава, че Теянг черпи сили от феновете и заедно с тях тихо чака завръщането на цялата група. 
Като дойдем до Десонг, го виждаме окован. Това представя неговото самонаказание и това, че няма смелост да се изправи пред хората.
И идва момента, в който феновете побеждават антита. 
През това време се пее Бум шака лака, за което все още няма представа какво е. 
После виждаме Сънгрито обграден от мацки. 
Като близо до сърцето се вижда как одран, което по негов начин символизира нещата , които той преживява. Предателството и скандалите. 

ТОП го виждаме сам до бойното поле. Той в случая е извън "играта", защото те с Теянг не бяха замесени в нищо и бяха само странични наблюдатели на случващото се 
След което се появява сцена, която е много интересна за мен. Върху вече разбита кола се приземява Дракона. Не се изправя веднага, а седи приклекнал с наведена глава. Това си го обясняват, като това, че още докато не е отминал проблемът с Десонг се появява този с Джи Ди. 
Само не могат да разгадаят, защо устните му бяха гримиране странно. С това какво е искал да каже или покаже. Приемам ваши мнения по въпроса. 
Разбира се сцената с Десон отстрани с двете разбити коли не е случайна. И той застанал точно между тях. 
Но точно след тази сцена следва сцена, в която Десонг пада от някъде и долу е пълно с хора с бели маски, които са протегнали ръце да го хванат за да не падне. Според мен това е една от най - хубавите сцени, в които много добре са показали подкрепата на феновете. 
И накрая разбира се следва купон след, като се превъзмогнат всички неприятности. 
И накрая разбира се свършва с кадъра, в който всеки един седи на отделен трон и има корона на главата какво по хубаво послание от това "Кралете се завърнаха" 
Следват нещата, които са се случили след това фантастично завръщане. 


Коментари

Популярни публикации от този блог

The KINGS

5 момчета, 1 група - Пътят към върха.